Assyriska demokratiaktivister arresterades av syriska regimen!

Idag, fredagen den 20 maj, fortsatte de fredliga protesterna i staden Qamishly med krav på reformer i Syrien. Efter dagens demonstrationer stormade syriska säkerhetsstyrkor Assyriska Demokratiska Organisationens (ADO) högkvarter och ett tiotal assyrier arresterades och fördes bort. Namnen som vi har fått hittills är följande:
 • Dr Malak Yaqoub, ADO politbyråmedlem 
 • Karam Dawle, ADO politbyråmedlem
 •  Gabriel Romanos, ADO politbyråmedlem
 •  Dr Samir Ibrahim, ADO centralkommittén Medlem
 •  Barsom Yousif
 •  Gawrieh Shabo
 •  Yaqoub Gharibo
 •  George Odisho
 •  Hanna Ishaq
 •  Gandhi Safar
 •  Fahad Yousif
 •  David Habib
 •  Hanna Senharib Shabo

Betydligt fler var emellertid närvarande vid högkvarteret när regimen slog till. Enligt ADO:s källor i Syrien återvände säkerhetsstyrkorna efter den första räden och lät då arrestera ytterligare ett antal assyrier. Assyriska Demokratiska Organisationens huvudkontor har för närvarande tagits över av de syriska säkerhetsstyrkorna. Det är värt att notera att den överväldigande majoriteten av de personer som nu arresterats inte deltagit i protesterna tidigare idag.

Assyriska Demokratiska Organisationen
Stockholm
20 maj 2011

För ytterligare information

Sait Yildiz

070 796 49 28

Inlagd Allmänna
Nyheter