Terrordåd mot assyrier i Irak

Tidigt på tisdagsmorgonen detonerades en bilbomb utanför en syrisk-katolsk kyrka i staden Kirkuk i nuvarande norra Irak.Detta slutade med att 15 personer och 30 hem skadades kring kyrkobyggnaden. Enligt observationer på plats fanns det bland de skadade även barn och kvinnor.

Förra året intogs en syrisk-katolsk kyrka i Bagdad av den irakiska grenen av Al-qaida. Vid dåvarande tillfälle dog 50 personer.

Assyriska Demokratiska Organisationen fördömer starkt denna kriminella terrorhandling som syftar till att skaka om säkerheten och harmonin i samexistensen mellan de olika folkgrupperna i Irak. Vi kräver att den irakiska regeringen ska ta sitt ansvar för att säkerställa säkerhet och stabilitet för alla sina medborgare. Vidare kräver vi att den irakiska regeringen tar sitt ansvar för att eliminera alla krafter som ämnar att tömma Irak på en av sin äldsta befolkning nämligen assyrierna.

Vi önskar ett snabbt tillfrisknande för de skadade!

Inlagd Allmänna
Nyheter