ADO fördömer säkerhetsstyrkornas plundring av högkvarteret

Tisdagen den 19 november marscherade syriska säkerhetsstyrkor in i Assyriska Demokratiska Organisationens (ADO) högkvarter i Hassakeh och grep två kamrater. Dessa kamrater är Sanharib Dasho (55 år) och George Odisho (28 år). Både Sanharib Dashos och George Odishos öde är oklart. Under själva räden konfiskerade de syriska säkerhetsstyrkorna också massvis med tillgångar tillhörande ADOs högkvarter.

ADO fördömer i allra högst grad dessa brott som är en fortsättning av systemet som kontinuerligt förtrycker fritänkande organisationer som fredligt uttrycker sina åsikter. Vi, inom ADO, kräver att de syriska myndigheterna redogör för våra kamraters öde och släpper dem omedelbart samt lämnar tillbaka konfiskerade tillgångar. Frihet för våra kamrater och samtliga tillfångatagna i Syrien.

Länge leve ett fritt Syrien.

 

Inlagd Allmänna
Nyheter