ADOs representant i Genève

Den syriska oppositionens delegation i Genève 2 överlämnande onsdagen den 12 februari 2014 ett officiellt dokument till FN-medlaren Lakhdar Brahimi med uttalanden kring grundläggande principer för en politisk lösning på krisen i Syrien.

I dokumentet har den syriska oppositionen fastställt att målet för Genève 2 är skapandet av en övergångsregering och ett påbörjande av en politisk förändring i Syrien, som kommer att garantera freden i landet. En övergångsregering framhålls kunna stoppa våldet som eskalerat i landet och hålla de som begått brott mot de mänskliga rättigheterna ansvariga inför sina handlingar. Samtidigt kommer övergångsregeringen att kunna påbörja skapandet av en demokratisk rättsstat och frige samtliga samvetsfångar samt försöka finna saknade personer.

I dokumentet erkänns även det assyriska folkets närvaro i Syrien i syftet att få det assyriska folket att medverka i denna övergångsprocess, tillsammans med övriga komponenter som utgör det syriska folket: araber, kurder och turkmener.

Värt att nämna är även att ADOs representant Abdulahad Staifo ingår i den syriska oppositionens delegation i Genève2.

Assyriska Demokratiska Organisationen.

i länken nedan kan ni läsa hela dokumentet på engelska

http://www.voltairenet.org/article182170.html

Inlagd Allmänna
Nyheter