Vi sörjer vår kamrat och frihetskämpe Nouman Hanna

12249783_899442963473061_4541328214074390990
Med stor sorg nåddes vi av den tragiska nyheten om att vår kamrat, patrioten och frihetskämpen Nouman Hanna har lämnat oss, efter en plötslig hjärtattack, den 23 november 2015 i staden Kabre Hevore (Qahtaniyeh) i Syrien

Kamrat Nouman Hanna föddes i byn Demkheya, nära Qamishli, 1953. Han gick med som ung aktiv medlem i ADO 1968. I början av 80-talet flyttade han till Damaskus där han studerade sociologi och tog examen 1985. Kamrat Hannas kamp, för sitt folk och andra förtryckta, gjorde honom obekväm för den diktatoriska regimen i Syrien. Han fängslades i två omgångar, 1986 och 1987. Under det senaste gripandet utsattes han för så hård fysisk tortyr att den syriska säkerhetstjänsten blev tvungna att frisläppa honom för att undvika hans död i regimens fängelse. Trakasserier och påtryckningar från regimens sida blev en del av hans liv. Hans offervilja och tron på frihet och demokrati fäste honom vid sitt hemland. I början av den syriska revolutionen var Nouman Hanna bland de första modiga ADO ledare som organiserade massorna och deltog i kampen, sida vid sida med andra folkgrupper, i landet för frihet och värdighet.

I denna svåra stund går våra tankar till hans fru Dr. Aylo (Gazale) hans barn, familjen Hanna och ADO ledarskapet samt medlemmarna i hemlandet.

Vila i Frid vår kära kamrat.

Assyriska Demokratiska Organisationen i Sverige

Inlagd Allmänna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Nyheter