Start
Om ADO
50 års sökande efter existens och frihet
ADO Principer
Kontakta oss
Official Homepage
Bilder
Assyriska Hjälpfonden
RSS
Home
›
Allmänna
›
Farligt tal i Turkiet
Farligt tal i Turkiet
Inlagd
20. september 2011
av
ADO Sverige
Turkiet drömmer om en ny storhetstid, och ser möjligheter efter de arabiska upproren. Men de stridslystna angreppen mot Israel blir alltmer skrämmande.
Inlagd
Nyheter
Seminarium: Syrien och Assyrierna
Det kan knappast ha undgått någon att det pågår ett massivt folkuppror i Syrien idag. För Syriens många hundratusentals assyrier är det naturligtvis en tuff situation. Frågorna är många. Vad är det som egentligen händer i Syrien? Vart är Syrien på väg? och finns det plats för en fortsatt assyrisk befolkning i Syrien i framtiden? Är du intresserad av dessa frågor? Vill du diskutera och debattera detta? Då är du välkommen till AUFs helgseminarium!
Chockerande försämring när det gäller mänskliga rättigheter i Turkiet
När vi nyligen besökte Turkiet för att träffa olika människorättsaktivister, blev vi chockade. Läget vad gäller mänskliga rättigheter i landet har den senaste tiden kraftigt försämrats. Framför allt gäller det journalister och intellektuella som hävdar kurdernas grundläggande mänskliga rättigheter, skriver tre riksdagsledamöter från tre olika partier.
Turkiet slår till hårt för att tysta kritiska röster
Ett land med stark tillväxt som moderniseras snabbt och med ambitioner att höja den internationella profilen. Så vill Turkiet framstå inför omvärlden. Men på hemmaplan råder brutalt åsiktsförtryck. Turkiet beskrivs som ”ett fängelse för journalister”.
Samling i FN krävs mot våldet i Syrien
Ett par veckor efter att Kofi Annan presenterade sin fredsplan tilltar nu våldet i Syrien. Enligt medierapporter har upp till 70 civila dödats nyligen i staden Hama. Sammanlagt räknar FN med över 9 000 dödsoffer sedan de folkliga demonstrationerna startade i mitten av mars förra året.
Syrien: Omöjligt uppdrag för FN
FN säger att det går snabbt att få FN-observatörerna i Syrien på plats, trots att ännu inte ens förtruppen på 30 man är där. Någon gång ska de bli 300, löjligt få för att bevaka ett helt land
Såren från folkmordet ännu oläkta
Idag samlas människor i Armeniens huvudstad Jerevan i en minnesceremoni för dem som miste sina liv i ett folkmord under första världskriget. Åren 1915–16 dödades mellan 800000 och 1,5 miljoner människor (det råder osäkerhet om de exakta siffrorna) i det sönderfallande Osmanska riket. Huvudsakligen riktades våldet mot armenier, men även andra kristna som assyrier/syrianer, kaldéer och pontiska greker mördades dessa år.
Klarar Assad att hålla avtalet?
Vill man väl måste man se positivt på dagens besked från Reuters att Syrien och FN undertecknat ett avtal om att tillåta upp mot 300 observatörer i landet. Men samtidigt finns mycket som talar för att hoppet snart grusas.
FN-observatörer på plats i Homs
FN:s säkerhetsråd har röstat ja till att skicka 300 obeväpnade observatörer till Syrien. Beslutet fattades enhälligt.
Syrisk oppositionsledare: Vi förtjänar frihet
Trots att Syrien och FN i går undertecknade ett avtal om FN-observatörer är den syriska oppositionen skeptisk och vädjar till omvärlden att göra mer. George Sabra, som av de flesta ses som nästa ledare för det Syriska nationella rådet, SNC, ger inte mycket för fredsplanen.
Syrisk oppositionell: Sälj inte telekom till Assad
Vi vill att Sverige bojkottar försäljning av telekom till Syrien, sade regimkritikern George Sabra, en av talespersonerna för Syriska nationalrådet, när han ikväll talade i ABF-huset i Stockholm. Hans poäng är att sådan teknik används av Assadregimen för att spåra oppositionella.
Äldre poster