Start
Om ADO
50 års sökande efter existens och frihet
ADO Principer
Kontakta oss
Official Homepage
Bilder
Assyriska Hjälpfonden
RSS
Home
›
Allmänna
›
Farligt tal i Turkiet
Farligt tal i Turkiet
Inlagd
20. september 2011
av
ADO Sverige
Turkiet drömmer om en ny storhetstid, och ser möjligheter efter de arabiska upproren. Men de stridslystna angreppen mot Israel blir alltmer skrämmande.
Inlagd
Nyheter
Att rättfärdiga våld - Syriska revolutionen som exempel
Det senaste halvåret har vi fått bevittna en enorm politiskt aktivitet och politiskt medvetenhet runt om i världen. Revolutionerna i arabvärlden är fortfarande aktuella men det som redan har skett kommer att bli historiska händelser som kommer diskuteras och beskrivas i århundraden. Folkets uppror mot sina förtryckande regimer i arabvärlden har flyttat makten ner till gator och torg. Samtidigt som revolutionerna ger hopp om befrielse följer vi med förskräckelse händelserna och regimernas hänsynslösa svar med våld och terror mot sin egna befolkning.
Bödeln i Damaskus
Under helgen trappade den syriska militären upp våldet. Runt om i landet användes maskingevär och pansarvagnar mot obeväpnade demonstranter. Det var ett uppenbart försök av president Bashar al-Assad att slå ned protesterna inför ramadan som inleddes på måndagen.
Misslyckat FN-möte om våldet i Syrien
Den syriska regimens brutalitet mot landets oppositionella fortsätter växa i omfattning. Samtidigt som FN:s säkerhetsråds extrainsatta krismöte slutade i ett misslyckande skördade president Assads säkerhetsstyrkor nya dödsoffer.
Stridsvagnar attackerade i syrisk stad
Syriska stridsvagnar angrep Hama tidigt på söndagen, efter att i närmare en månad ha omringat staden. Omkring 100 personer kan ha dödats. På andra håll i landet har också flera personer mist livet. Omvärlden protesterar mot våldet och Tyskland har formellt begärt att FN:s säkerhetsråd tar upp frågan under måndagen.
”Omvärlden reagerar för svagt mot Syriens regering”
Fördömande ord räcker inte som svar när regeringstrupper skjuter ihjäl allt fler demonstranter i Syrien. Det anser Rami Khouri, chef för ett utrikespolitiskt institut i Beirut. "Omvärlden har reagerat svagt",säger han till DN.se.
Syrier förföljs i Sverige
Iman Al-Baghdady flyttade till Sverige från Syrien och såg fram emot att leva i frihet. I stället sitter hon i sin lägenhet och vågar inte gå ut, efter att ha mordhotats för att ha varit öppet regimkritisk. Ändå vägrar hon vara tyst.
Stridsvagnar gick till blodigt angrepp
Syriska stridsvagnar rullade in i Hama tidigt på söndagen, efter att i närmare en månad ha omringat staden som svar på de omfattande protesterna mot regimen. Enligt vissa uppgifter ska 95 människor ha dödats.
Brott mot mänskligheten i Syrien
De brutala metoderna som användes av de syriska säkerhetsstyrkorna i staden Tell Kalakh, vid gränsen till Libanon, kan vara ett brott mot mänskligheten, skriver Amnesty i en ny rapport som presenteras idag.
Syriens mardröm
En ny Amnestyrapport bekräftar den syriska regimens brutalitet. Förtrycket är skoningslöst och systematiskt. Väst måste öka trycket på Assad.
Brutal fredag i Syrien
Fredagen var en av de mest intensiva dagarna i oroligheternas Syrien under de senaste tre månaderna. Tiotusentals människor demonstrerade trots hotet från de hårdföra säkerhetsstyrkorna och uppemot 28 personer dödades.
Äldre poster