Start
Om ADO
50 års sökande efter existens och frihet
ADO Principer
Kontakta oss
Official Homepage
Bilder
Assyriska Hjälpfonden
RSS
Home
›
Allmänna
›
Farligt tal i Turkiet
Farligt tal i Turkiet
Inlagd
20. september 2011
av
ADO Sverige
Turkiet drömmer om en ny storhetstid, och ser möjligheter efter de arabiska upproren. Men de stridslystna angreppen mot Israel blir alltmer skrämmande.
Inlagd
Nyheter
Sagan fortsätter!
Året var 2004. Jag åkte från min hemstad Eskilstuna till Södertälje för att åka med en av bussarna som skulle ta oss ner till Göteborg där vi skulle bevittna det historiska ögonblicket när vårt landslag för första gången skulle ta steget upp till svensk fotbolls finrum, allsvenskan.
Valet i norra Irak och reaktionerna kring det
Dagens Qolo Hiro handlar om regionala valet i norra Irak och reaktionerna kring detta val. Sait Yildiz från ADO (Assyriska Demokratiska Organisationen) är med i programmet.
Resolution on Genocide Committed by Ottoman Empire International Association of Genocide Scholars
WHEREAS the denial of genocide is widely recognized as the final stage of genocide, enshrining impunity for the perpetrators of genocide, and demonstrably paving the way for future genocides;
Aldrig glömma varandra
Idag minns assyriska rörelsen sina martyrer. Det ärar Saul med en dikt som avslutas med ett viktigt budskap; "I frånvaro av vår skatt står vi alla ensamma även om vi är bland andra och endast i ditt minne kan vi komma ihåg att aldrig glömma varandra."
Assyriska fanan är mycket mer än en tygbit
För vissa är en flagga inte mer värd än en tygbit. För andra är en flagga nästintill helig, så som religiösa symboler anses vara av troende. De förstnämnda tycker förmodligen det är absurt att någon kan värdera någonting, som de själva likställer med en trasa, så högt. För hur kan man le och känna stolthet av att vifta med en tygbit med mönster på?
Minnet Av Hermez Abouna
Minnet av författaren Hirmiz Aboona hölls i Syrien. (nyheten är på arabiska)
Autonomi i Irak och Mor Gabriel-processen
I den nya författningen för Kurdisk styrda delen av Irak antogs assyriska folkets rätt till autonomi. Senaste händelserna kring Mor Gabriel Klostret. Sait Yildiz är med i dagens program.
Idén om autonomi är realistisk
För en dryg månad sedan publicerade vi en text av Robel George Golo om problematiken kring assimilering för assyrier i diaspora. Michel Ankido Hanna anser att det enda sättet att bevara assyriskheten är ett eget autonomt område. Enda hindret för detta är oenigheten bland oss själva.
Dags för ADR att visa vägen
Alla assyrier har den 24 juni 2009 fått ett glädjens bud, nämligen rätten att bilda autonomi i Irak. Ett mål som Assyriska Demokratiska Organisationen länge har arbetat för. En framgång som är uppnådd via diplomati och målmedvetet arbete. Men vad innebär detta egentligen?
Snårig regel fällde S:t Gabrielklostret
Idag gick rättegångarna mot S:t Gabrielklostret vidare. I första rättegången vann klostret mot staten i frågan om vilka landområden innanför murarna som tillfaller klostret. I den andra rättegången fick klostret se sig besegrat gentemot turkiska skogsmyndighetens snåriga regelverk.
Äldre poster