Säkerhetspolisen stoppar Habib Mousas konsert!

Den syriska säkerhetspolisen stoppade Habib Mousa från att uppträda på en konsert i staden Qamishli med motiveringen att han inte hade tillstånd att uppträda.

Enligt uppgifter skulle Habib Mousa uppträda den femte april 2010 tillsammans med sångaren Charbel Hanna i en stor konsert i Qamishli. Den syriska säkerhetspolisen angav som skäl att Habib Mousa inte hade tillstånd att uppträda på festen som skulle hållas.

Festen kan emellertid inte ha kommit som en överraskning då marknadsföringen pågått under en längre tid. Säkerhetstjänstens ingripande innebär således att konserten ställs in. Det besynnerliga är även att Habib Mousa haft konserter i Qamishli tidigare utan ingripanden.

Den verkliga anledningen till att Habib Mousa förbjöds att uppträda är mer politiska än licensmässiga. Habib Mousa sjunger nämligen politiskt ”fel” låtar och han är omåttligt populär för sina patriotiska sånger, något som manifesterades under Akitufirandet (det assyriska nyåret 2010) i Qamishli.

2010-04-05

för fler bilder klicka: http://en.ado-world.org/photos/gallery/article/1-6760?id=431&a=1494

Inlagd Allmänna
Nyheter