Godtyckliga arresteringar av ADO ledare fortsätter i Syrien

Den syriska regimen fortsätter med trakasserierna av Assyriska Demokratiska Organisationens aktivister och godtyckliga arresteringar av organisationens ledning. Ödet för de gripna assyriska företrädarna är ovisst och det mesta tyder på att de utstår svåra umbäranden i regimens ökända fängelser.

ADO:s generalsekreterare Gabriel Moshe Gavriye hålls fängslad sedan drygt ett halvår. Situationen för honom samt aktivisten Abgar Moshe Gavriye är högst oklar. Den 25 juli greps dr Samir Ibrahim då han var på väg till Libanon från Damaskus. Enligt befintlig information är det regimens säkerhetsstyrkor som ligger bakom gripandet. Vi vet i dagsläget mycket lite om hans öde. Agerandet är emellertid en del av de attacker som riktats mot ADO i syfte att tvinga organisationen i passivitet.

10583875_10152289282752993_284930057628874030_n

Regimens godtyckliga gripande av dr Samir Ibrahim är en uppenbar kränkning av de mänskliga rättigheterna och agerandet är i linje med den repressiva politik som regimen riktat mot oliktänkande under årtionden.

Således är det den syriska regimen som bär ansvaret för hans säkerhet. Vi kräver härmed att Samir Ibrahim och övriga samvetsfångar omedelbart friges.

Regimens fortsatta brott mot demokratiska fri- och rättigheter och aggression mot ADO:s kadrer kommer att stärka oss än mer i vår fredliga och demokratiska kamp för ett framtida Syrien, byggt på principerna om rättvisa, jämlikhet och nationellt partnerskapet och där det assyriska folkets konstitutionella rättigheter erkänns fullt ut.

Frihet för dr Samir Ibrahim, Gabriel och Abgar Moshe Gavriye!

Den 27 juli 2014
Assyriska Demokratiska Organisationen

Inlagd Allmänna
Nyheter