Bortförandet av oskyldiga civila är brott mot folkrätten

Fördröjning av en politisk lösning på den syriska konflikten leder till mer våld och mer oskyldigt blod utgjutelse.

Abdullahad Staifo, ADO:s representant i den nationella koalitionen för de syriska oppositionsstyrkorna fördömde händelserna som innebar att assyriska kristna familjer i området Homs kom rakt i händerna på terroristorganisationen DAESH under fredagsmorgonen. Han sade till ADO News att ”bortförandet av oskyldiga civila från deras hem på grund av sin religiösa och nationella identitet är ett stort brott mot folkrätten och mänskliga rättigheter.

ADO efterlyser omedelbara åtgärder från länderna i västvärlden att stoppa blodsutgjutelsen av syriskt blod som har tillåtits att pågå sedan fyra år tillbaka och fördömer den internationella tystnad kring de grymheter som begåtts i Syrien, särskilt tystnaden kring de syriska assyriernas lidande i regionen. Alla syrier har fallit offer för konflikten i Syrien där stridande parter bara ser till sina egna intressen utan att se det mänskliga lidandet som tillåts pågå konstaterade Abdullahad Staifo. Det internationella samfundet som representeras av FN: s säkerhetsråd har ansvaret att ta fram en politisk lösning för att avsluta konflikten i Syrien i enlighet med Genève uttalandet. Det är ett rättsligt moraliskt och humanitärt ansvar.

Det internationella samfundet måste utöva påtryckningar på den syriska regimen och kräva frisläppandet av politiska fångar och ledaren för Assyriska Demokratiska Organisationen Gabriel Moshe, samt arbeta för att befria assyrierna som har tagit som gisslan av DAESH och avslöja ödet av de biskopar och präster som kidnappats och nu saknas sedan utbrottet av det syriska upproret.

Närvaron av assyrier och kristendomen i dessa regioner och städer är på nedgång medan närvaron av terrorister och extremister ökar markant, konstaterade Staifo.

Inlagd Allmänna
Nyheter